Kidnappning JO-anmäls av Gävlebo

1:22 min

Fallet med den 15-åriga flickan i Jönköpings län som kidnappades av sin pappa förra helgen har anmälts till jusititeombudsmannen, JO. Anmäler gör Olle Ljungbeck som bor i Gävle.

– Jag vill att människor ska veta hur illa myndigheterna sköter det här. Jag vill att kvinnor och flickor som kommer från andra länder ska ha samma rättigheter och skydd som vi svenskar har. De ska inte behöva leva i fortsatt skräck som de gjort i sitt hemland, säger Olle Ljungbeck från Gävle.

Kidnappades av sin pappa
Det var alltså förra helgen som den 15-åriga flickan kidnappades av sin pappa. Flickan befann sig i ett familjehem i Sävsjö där hon placerats efter ett beslut i hennes hemkommun Nässjö om ett omedelbart omhändertagande av henne. Men trots att flickans föräldrar inte fick veta var hon fanns, lyckades pappan och tre andra män hitta henne och försvinna med henne. Och Olle Ljungbeck är kritisk till hur fallet hanterats.

– Kan JO visa att här har man agerat helt felaktigt då ska de tvingas lämna sina tjänster. Det är enda sättet att få människor att göra som de ska.
– Det är som om de inte har lärt sig någonting. Det här händer ju väldigt ofta, men de verkar inte bry sig, säger han.

Kan finnas utomlands
Flickan och hennes pappa är fortfarande borta, och polisen befarar att pappan fört henne utomlands.