Svesjnikov (boll)trollade bort Sandviken

World Cup i bandy fick en värdig avslutning när sportens giganter Sandviken och ryska Vodnik i finalen för tredje året i rad fick göra upp om Världscuptiteln. En nästan traditionell tvekamp alltså, som denna gång slutade med vinst 8-5 (5-3) för Vodnik.

Inte något gick fel - det var vår vackraste seger, sade superstjärnan Michail Svesjnikov efter matchen.

Vodniks lagkapten Michail Svesjnikov var kort sagt nöjd och det efter en egen lysande insats. På bara fem minuter vände han matchen på egen hand: Fjärde minuten - Svesjnikov avslutar en uppåkning med att snyggt spela fram Alexander Tjukavin till 1-1. Sjätte minuten - Svesjnikov snitsar själv in 2-1 efter en makalös genomåkning.Nionde minuten - Svesjnikov slår ett snabbt frislag, Sergej Obuchov kommer fri och skyttekungen gör sitt första och enda mål i turneringen.

Efter den uppvisningen hade Sandviken inte längre mycket att säga till om, trots att laget inledningsvis fått en smakstart med mål från hörna redan i matchens första anfall. Det var också stilenligt Svesjnikov som i 48:e minuten fick ge Sandviken nådaskottet 7-4 efter ett soloanfall som slutade med ett mål i burgaveln. Därmed var Sandviken öde beseglat och Vodnik kunde fastställa segersiffrorna till 8-5.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista