Ordföranden i Tekniska nämden i Gävle får besk kritik

Fel, olämpligt och ur demokratisk synvinkel förkastligt! Så kan man sammanfatta Gävle kommuns revisorers dom över hur det gick till då en broschyr om hur Gävles nya busslinjenät trycktes och postades före politikerna tagit beslut i frågan.

Det var i april i våras som tekniska nämnden skulle fatta det avgörande beslutet i om Gävles nya busslinjenät. Men när politikerna samlades till möte hade nämndens ordförande ihop med tekniske direktören redan postat en broschyr innan politikerna hade fattat nåt beslut i ärendet. 
När så brochyrerna nästa dag dök upp i 40 000 hushåll blev det rabalder och kommunens revisorer bestämde sig för att granska hur det hela hade gått till. 
Kritiken blev inte nådig - revisorerna anser att den demo-kratiska beslutsprocessen har störts och att ledamöterna satts under press. Kommunrevisionens ordförande Rune Wiebe hoppas nu slippa liknande fadäser i framtiden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista