Bollnäs

Kikki frias från knarkbrott

1:10 min

Kikki Danielsson frias från alla anklagelser om att ha beställt narkotikaklassade preparat. Enligt åtalet ska hon ha beställt 240 narkotikaklassade tabletter och åklagaren yrkade på fängelsestraff.

Trots att Kikki har erkänt att hon beställt och tagit emot tabletterna anser rätten att hon helt har saknat uppsåt som knarksmugglare och ogillar därför åtalet.

Den enda efterräkningen för hennes oförsiktiga beställning av insomningstabletter från Indien blir nu att de narkotikaklassade preparaten förstörs i vederbörlig ordning.

För knark var det som Kickki Danielsson fick i paketet som upptäcktes av tullen och så småninom ledde till åtal, rättegång och åklagarens hot om fängelsestraff.

Men Hudiksvalls tingsrätt tror alltså på Kikki när hon försäkrar att hon inte är någon knarksmugglagare, och hon är nu förstås både glad och lättad över den friande domen:

– Det var ju ganska uppenbart att åklagaren var ute efter en fjäder i hatten. Och kan man göra det med en kändis som brukar sälja lösnummer så passar man ju på, säger Kikki Danielsson i P4 Extra.