Uppmärksammad rättegång i Bollnäs inleddes i dag

I dag inleddes rättegången i den omfattande kopplerihärvan som nystats upp i Bollnäs under hösten. Och det har hänt en del redan på förmiddagen.

I dag är två av tjejerna kallade som vittnen och tre av de åtalade. Det är dels de två huvudmännen, 38 och 46 år, från Bollnäs, som är åtalade för grovt koppleri och grovt sexuellt utnyttjande. Dessutom en 29-årig man, också han från Bollnäs, som var åtalad för grovt sexuellt utnyttjande på två punkter - men det är han inte längre. Tingsrätten avskrev nämligen de åtalspunkterna idag. Detta eftersom det ska ha skett en förväxling. Den 29-årige mannen som var åtalad är inte den man som ska ha utnyttjat tjejerna. Han har blivit felaktigt utpekad.

Det som annars har hänt hittills under rättegången är att de två männen som är åtalade för grovt koppleri fortsätter att neka till anklagelserna. De båda medger att de känner flickorna och att de har haft sex - men det har skett helt frivilligt och flickorna ska inte fått betalt för det, menar männen.

En av flickorna har också vittnat i dag på förmiddagen. Hon har då berättat hur hon har haft sex med flera män mot betalning, och det har framför allt varit 46-åringen som har utnyttjat henne. Enligt flickan ska mannen haft sex med henne ett flertal gånger, och dessutom har han skjutsat henne till vad hon tror är bekanta till mannen som även de har betalat för sex.