längdskidor

Brink jagar fjärde raka

Tre raka Vasaloppssegrar kan bli fyra, eller rentav fem. Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink, 38, har bestämt sig för att fortsätta.
– Det stora målet är att vinna Vasaloppet igen, säger Brink till TT.

Jörgen Brink har de tre senaste åren varit först över mållinjen i Vasaloppet. Flera olika åkare har försökt utmana honom på upploppet, än har ingen lyckats besegra Brink. Efter årets seger tvekade han om en fortsättning. Nu har han funderat klart.

– För mig är detta en form av livskvalitet, jag tycker fortfarande det är kul och kan leva på skidåkningen. Men jag kommer att dra ner på antalet träningstimmar nästa säsong. De senaste säsongerna har jag tränat runt 800 timmar, säger han.

Brink kommer i stället för mycket mängd köra mer intensiva pass, med högre puls. Detta för att kunna hitta formen lite tidigare och ge sig chansen att kunna lyckas med ett annat delmål.

– Med en sån planering hoppas jag att formen ska kunna komma lite tidigare på säsongen och att jag ska kunna känna mig lite fräschare. Jag blev trea i Ski Classics i år, jag skulle gärna vilja vinna totalt.

Brink kommer att skriva på för ytterligare två säsonger med sitt norska team men betonar samtidigt att han tar ett år i taget.

Sune Eklöf/TT