Fotboll

Kaxig nykomling premiärspelar

1:42 min

I dag är det seriepremiär i fotbollens division ett för Sandvikens If:s herrar, och det är en kaxig nykomling som inte spelat så högt upp i seriesystemet på över 20 år. Enligt tränaren Tony Andersson så kommer laget inte att lägga sig på defensiven.

– Nej det tänker vi inte göra. Vi ser ingen vinning i att gå upp i division ett och då backa hem och bara försvara. Vi vill vara ett publikfriande lag som vårdar bollen. Det är på det sättet vi vill klättra i seriesystemet så då får det bära eller brista, säger lagets tränare Tony Andersson.

Ökat intresse
Laget har satt upp som mål att vara ett mittenlag den här säsongen, och efter några etableringsår vill rödvästerna ta steget upp till superettan.
Det var som sagt nästan 20 år sedan Sandviken hade ett lag såhär högt upp i seriesystemet och spelaren Tobias Wanke som är från stan har märkt av ett ökat fotbollsintresse.

– Ja, det var bra tryck under de sista matcherna i slutet av förra säsongen och man har hört allt mer snack på stan ju närmare premiären man kommit, så jag hoppas det kommer mycket folk.

"Avgör på straff"
Flera nya spelare har värvats inför säsongen för att göra laget mer slagkraftigt och man ställs redan i premiären mot tufft motstånd i Bk Forward från Örebro.

– Det är ett av de lag som tippas hamna i toppen av tabellen. Ett skickligt lag med många duktiga spelare.

Om du får tippa matchen, vad säger du då?

– Jag säger vårat favoritresultat, nämligen seger med 2-1. Vi avgör på straff i 87:e minuten.

Emil Lundberg
emil.lundberg@sverigesradio.se