Hockeyfinalen

"Det gäller att njuta"

3:32 min

Ikväll har Brynäs chansen att spela hem SM-guldet. För Jesper Ollas som kom till Brynäs inför den här säsongen skulle det vara en dröm som går i uppfyllelse och han vill passa på att njuta av den situation Brynäs är i nu.

– Det kommer att se ut som de tidigare matcherna. De kommer att komma ut väldigt desperata, för dem är det match 7 och vi är väldigt hungriga på att avgöra det här direkt, det kan bli en rolig och fartfylld match tror jag.

Det var inte längesedan matchen i Skellefteå tog slut, hur känns det att spela två matcher samma helg, back to back?

– Det är lite anorlunda, jag har aldrig gjort så på seniornivå men det ska bli kul. Jag känner mig fräsch och jag tycker att lagets värmning såg bra ut så jag tror att vi kommer att vara väl förberedda.

Du kom till Brynäs inför den här säsongen, hur gärna vill du ta det här SM-guldet redan din första säsong?

– Det vore ju nästan för bra för att vara sant. Det är klart som sjutton att jag vill det. Man har ju jobbat hårt som hockeyspelare även om man inte varit i Elitserien tidigare så har man jobbat hårt för att få vinna mästerskap.

Och det är en sådan här match man tränar för, chansen att spela hem SM-guldet på hemmaplan?

– Ja, och det gäller att gå ut och njuta och ha kul i de här matcherna för då spelar man också bra. Man tränar hårt för sådana här saker och det gäller att ta vara på situationen och njuta.