Suifspelarna Viktor Brodd, Jon Persson och Hampus Nordberg. Foto: Christian Höijer/Sveriges Radio
Pingis

SUIF vann första finalen

"Vi spelar fantastiskt bra i dag"
1:38 min

Med norrländsk urkraft vann Söderhamns UIF över Eslövs AI i den första SM-finalen i pingis. De regerande mästarna föll med 3-0 mot ett formtoppat Söderhamn, som nu kan avgöra på hemmaplan.

Hampus Nordberg, som slog Jörgen Persson i semifinalen mot Halmstad, hade en överdos av självförtroende när han gick in mot Mattias Översjö.

Hampus hade setboll emot sig i första set men när han väl räddade det var det rena autostradan fram till tre raka.

– Man kan lugnt säga att vi har prickat toppformen till slutspelet. Jag tyckte att vår seger mot Halmstad var den bästa vi spelat men idag var det ännu bättre, menade Hampus Nordberg.

Det var annars Jon Persson, som är i sitt livs form och som inledde vinstraden. Den nästan oslagbare Xu Hui fick se sig slagen med 3-1 i set och därmed spräckte Jon kinesens 42 matcher långa segersvit.

– Det är viktigt att hela tiden våga utmana Xu Hui i duellerna och inte bli passiv när bollen hela tiden kommer tillbaka. Nu var jag beredd på det och satsade på att avgöra i varje boll, sade Jon Persson.

Sveriges förbundschef Anders Johansson fanns på plats och hade idel beröm att ösa över Jons spel.

Rutinerade Mattias Stenbergs uppgift var att föra in Eslöv i matchen igen. Han tog ledningen med 9-0 och vann första set enkelt mot Viktor Brodd, men sedan tog det tvärt slut. Viktor Brodd ändrade taktik och vände på steken och ett Eslöv i chock kunde konstatera att Söderhamn vunnit första Sm-akten med 3-0.

Frågan är om Söderhamn ska vinna i två raka eller om det blir en tredje och avgörande final i nästa vecka.

– Det som talar för oss är att vi har plusstatistik mot deras andreman, Mattias Översjö. Samtidigt gäller det för oss att minst komma upp i samma nivå igen, sade Söderhamns tränare Peter Blomquist.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".