Sebastian Enterfeldt tar på sig Brynäströjan igen. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio
Hockey

Enterfeldt till Brynäs

"Det känns väldigt roligt och inspirerade"
0:35 min

Sebastian Enterfeldt är Brynäs första nyförvärv inför nästa säsong. Den 23-årige forwarden kommer närmast från spel i Luleå men har spelat i Brynäs under sin juniortid.

Guldyran har knappt lagt sig innan Sebastian Enterfeldt, med moderklubb Valbo AIF, presenterades som ny spelare i nästa säsongs lagbygge. Kontraktet löper över två år.

– Det känns jättebra att det är Sebastian som är uppväxt i Gävle och har spelat i Valbo och Brynäs IF under lång tid, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Har ni haft ögonen på honom?

– Ja det har vi naturligtvis, han var ju i Almtuna i tre säsonger, varav den första säsongen utlånad härifrån, och sedan var det väl ett naturligt steg att gå upp till Luleå eftersom han hade Jonas Rönnqvist som tränare i Almtuna. Vi har försökt få Sebatian efter första året i Luleå men då valde han att stanna. Nu har vi legat på lite till och då gick det vägen.

Så här säger Sebastian Enterfeldt själv om hur det känns att komma hem.

– Det var här jag spelade som junior så det det känns väldigt roligt och inspirerande, säger Sebastian Enterfeldt.

Varför blev det just Brynäs?

– De visade intresse och jag kände att det skulle vara kul samtidigt som de hade en helhetslösning som jag tyckte passade bra.

I går blev det klart att Brynässpelarna Joachim Rohdin och Jonathan Carlsson inte får förnyat kontrakt med Gävleklubben. Ny klubbadress för dem är elitserielaget Timrå. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".