Kopplerirättegång avbröts

Rättegången i prostitutionshärvan vid Bollnäs tingsrätt, som på måndagen var inne på sin tredje dag, avbröts på eftermiddagen. Anledningen var att en av flickorna som skulle höras inte dök upp.

Det var på förmiddagen som den försvunna flickan skulle höras, men eftersom hon inte dök upp ändrades planerna och hon skulle ha kommit till tingsrätten på eftermiddagen istället. Men hon kom inte då heller och ingen lyckades få tag på henne, därför avbröts rättegången strax efter klockan 15 på måndagen, för att återupptas på fredag. Så nu har kammaråklagare Christer Sammens tre dagar på sig att få tag på flickan. Lyckas inte det vet inte Sammens i dagsläget vad som händer med åtalspunkterna som berör henne.

Det som hänt annars under rättegången på eftermiddagen är att den 46-årige mannen, som är åtalad för bland annat grovt koppleri har börjat svara på frågor. Under de två första rättegångsdagarna mådde han så psykiskt dåligt att han inte sa någonting. På måndagen sa han att han aldrig betalat för att ha sex och att han inte har förmedlat några flickor till andra män. Enligt 46-åringen ljuger alla flickorna för att få ut skadestånd.

Idag har även ytterligare 6 åtalspunkter tillkommit under rättegången. Det handlar om bland annat grovt koppleri och övergrepp i rättssak, eftersom den åtalade 38-åringen från Bollnäs ska ha hotat en av flickorna till tystnad. Och det var först efter att härvan fått uppmärksamhet i media som flickan vågade börja berätta om vad som hänt.