1 av 2
NHL-stjärnan Jack Johnson och hans USA möter Tre Kronor i Läkerol Arena Ikväll. Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio.
2 av 2
USA tränade i Läkerolen under måndagen. Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio.
Gävle

Slutsåld landskamp i Läkerolen

"Inte trötta på hockey än"
1:35 min

I eftermiddag kommer fyra av Brynäs guldhjältar hem till Läkerol Arena igen, men den här gången i blågula dräkter då Tre Kronor möter USA i VM-genrepet.

Efter ett långt energikrävande slutspel kan man tänka att Gävleborna är mätta på hockey, men enligt Torbjörn Risve som jobbar i Brynässhopen är det långt ifrån verkligheten.

– Dom verkar absolut inte vara trötta på hockey, det blir nämligen slutsålt. I dagsläget finns det bara några få biljetter kvar på ståplats.

Vad tror du intresset beror på?
– Gävle är ju en hockeystad så hockeyn lever ju vidare. Brynäs framgång har givetvis med saken att göra också, och såklart att vi har flera Brynäsare i Tre Kronor.

Det är första gången på fem år som en hockeylandskamp för herrar avgörs i Gävle och att publiken är sugna på att hylla sina guldhjältar - Mattias Ekholm, Calle Järnkrok, Jakob Silfverberg och Johan Larsson - ytterligare en gång råder det alltså ingen tvivel om. Att Tre Kronor spelar träningslandskamp inför fullsatta läktare hör dock inte till vanligheterna.

– Jag fick höra av en kund att det är första gången på väldigt länge som en träningslandskamp med Tre Kronor är slutsåld, så det är ju väldigt roligt och en eloge till Gävlepubliken, säger Torbjörn Risve.

Anländer till Gävle i dag
Tre Kronor tränade under gårdagen i Stockholm och anländer först i dag till Gävle. Det amerikanska laget, som i stort sett består av enbart NHL-stjärnor, anlände till Gävle redan i söndags och kände under måndagen på isen i Läkerol Arena. Storstjärnan Jack Johnson, som fanns med i USA:s OS-lag i Vancouver 2010, trivs med att vara i stan.

– Vi är glada att vara här och ser mycket fram emot att VM ska börja.

Har du sett något av stan?
– Nej, vi kom så sent igår och var väldigt trött efter resan. Men vi kommer att se oss omkring lite grann i dag och försöka ta in så mycket nu när vi är här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".