1 av 2
Pär Johansson, krögare. Foto: Christian Höijer / Sveriges Radio
2 av 2
Olle Larsson, vd Järvzoo. Foto: Hasse Persson / Sveriges Radio
LJUSDAL

Miljonsatsning i Järvsö

"Jag ser det här som en vägkrog också"
1:47 min

Till årsskiftet kan en ny skidkrog slå upp portarna i Järvsö. Det handlar om en jättesatsning på närmare 40 miljoner kronor, där bland annat Järvsöbacken och Järvzoo finns med.

– Det är en restaurang för 150-180 platser och ett lägenhetshotell, säger Järvzoos ägare Olle Larsson.

– Spektakulärt byggd såklart och med ett nedre plan som kommer att innefatta skiduthyrning och information, säger krögaren Pär Johansson.

Företagen i Jävsö fortsätter att storsatsa för att locka turister. Bara ett klartecken från Tillväxtverket fattas nu för att bygga en ny restaurang i södra delen av backområdet som vätter mot Järvzoo. Totalt finns fem ägare med i bilden, däribland Järvsöbacken, Järvzoo med Olle Larsson och så krögaren Pär Johansson från Söderhamn som också driver Växbo krog.

"Få Hälsingland serverad på en tallrik"
Den nya skidkrogen ska vara öppen året runt, servera ekologiskt odlad mat - och Pär Johansson tror att läget blir perfekt.

– Det är ju ganska nära vägen. Vi har ju en ganska stor genomströmning av människor som åker på väg 83 på vägen mot fjällen och jag ser det här som en vägkrog också. Jag vill att bilisten ska svänga av och få Hälsingland serverad på en tallrik, säger Pär Johansson.

Två byggetapper
Tanken är att bygga själva restaurangdelen i första etappen och om allt går i lås ska man kunna servera julbord redan till vintern. I andra etappen byggs lägenhetshotellet.

– Det behövs, för här handlar det om lägenheter som är mindre. De här lägenheterna kommer att fungera mycket bättre för konferensgrupper och kursgrupper, säger Olle Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".