Jon Persson stannar sannolikt. Foto: Scanpix (Arkivbild)
Söderhamn

Chans att Suif förblir intakt

1:41 min

Mycket talar nu för att Suif:s pingisherrar får behålla sitt lag - trots att lagets två stjärnspelare har erbjudanden om proffsspel utomlands. Ett beslut om Jon Persson och Hampus Nordberg ändå ska bli kvar i Söderhamn förväntas komma inom kort.

Sannolikheten att Jon Persson väljer att fortsätta spela för SUIF är stor. Det säger han själv, mitt under den pågående värvningsprocessen.

- Det lutar åt att att jag blir kvar. Det är inte 100-procentigt säkert - det återstår en del detaljer att klara ut - men chansen är stor, säger han.

SUIF-spelarna är eftertraktade

Snart tre veckor har gått sedan Suif tvingades se på när Eslövs höjde SM-tecknen i skyn.Precis som i andra sporter som avslutat säsongen är nu i stället värvningskarusellen i full gång. Efter fyra raka Sm-finaler så är förstås Suifs elitspelare högvilt bland svenska klubbar, men också på den internationella marknaden.

- Det är utlandet som ger möjligheter. Men det mesta tyder alltså på att jag ändå blir kvar i Söderhamn, säger Jon Persson.

Känslig lagsammansättning

Hampus Nordberg, som just nu befinner sig på läger i Köping för spelare strax under landslaget, säger till P4 Gävleborg att han väljer mellan att fortsatt spel i Suif eller att nappa på erbjudande från en hårdsatsande fransk klubb i andradivisionen. Nordberg hoppas ge besked den här veckan, eller nästa.

För ett lag där bara tre spelare ingår är förstås ett tapp på en eller två man kännbart, konstaterar Jon Persson:

- Det är klart. Stannar vi båda får vi ett bra lag och bra träningsmöjligheter. Men det är samtidigt viktigt att se till sina egna intressen också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista