1 av 2
Drygt 13.000 medarbetare med respektive har anmält sig till firandet. Foto: Tomas Forsman/Sveriges Radio
2 av 2
Kommunikationsdirektör Anders Wallin i festlokalen som används i fem kvällar
sandviken

Dags för Sandviks jättefest

Anders Wallin: "Det verkar lovande"
1:53 min

I kväll inleds en av de största festerna som Sandvik någonsin ordnat. Koncernen har bjudit 13.000 anställda och anhöriga på fem festkvällar.

Enligt Sandviks kommunikationsdirektör Anders Wallin är allt under kontroll inför kvällen.

– Vi tränade i går kväll i full skala och har haft uppföljningsmöten idag och finjusterat detaljer, så det känns riktigt bra, säger Anders Wallin.

Hela arenan är fylld med bord med vita dukar, och när vi träffas håller kökspersonalen på att lägga sista handen vid dukningen inför kvällen.

Totalt har drygt 13 000 medarbetare inklusive respektive anmält sig till firandet. För att få plats för alla så blir det totalt fem festkvällar och i kväll är det de som jobbar hemma i Sandviken som ska få fira.

Showen varar i tre timmar och tjugo minuter, och under den tiden ska man hinna äta en trerätters middag och lyssna på bland annat Jerry Williams, Lotta Engberg och Måns Zelmerlöw. Men också Sandvikens Symfoniorkester och Hemvärnets Musikkår.

Och man har ett tema för festligheterna: "The journey - resan - de första 150 åren" beskriver Sandviks resa i tid och rum.

Maria Jonsson spelar tvärflöjt i Hemvärnets musikkår och tycker det ska blir roligt att spela inför så mycket folk, samtidigt som det känns pirrigt.

– Jag är jättenervös, speciellt nu, säger Maria Jonsson och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".