BOLLNÄS

Man brännskadad när villa brann ner

1:25 min

I natt totalförstördes en villa i Böle mellan Kilafors och Bollnäs vid en brand. En man brännskadades och fick föras till Hudiksvalls sjukhus. Enligt insatsledaren var mannen ganska svårt skadad.

När brandkåren kom till platsen möttes de av en brännskadad man som fördes till Hudiksvalls sjukhus. Ungefär tio man bekämpade branden. Pär Wikblad var insatsledare på plats.

– Vid cirka halv ett i natt fick vi ett larm om en bygdebrand i Böle mellan Kilafors och Bollnäs. Redan vid larmet får vi reda på att huset är helt övertänt, säger Pär Wikblad, insatsledare vid Räddningstjänsten i Bollnäs.

– När vi kommer till platsen så går vi ut och får uppfattningen om att det finns en person där som är ganska svårt skadad och vi inriktar oss på att ta hand om honom på en gång.

Hur har det gått med släckningsarbetet?

– Det har gått jättebra. Vi har klarat husen runt omkring och vi hade personal där nu fram till klockan halv åtta och nu har vi lämnat över branden till fastighetsägaren och avslutat branden där, Pär Wikblad.

– Ja, enligt de uppgifter som vi fick under natten och så var det en hund men som vi tyvärr inte lyckades rädda, utan den blev kvar inne i huset.

Vet ni vad som orsakat branden?

– Nej, det kan jag inte säga utan det får vi ta lite längre fram när vi kan höra personen som bodde där, Pär Wikblad.

Linda Åberg
linda.aberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista