1 av 2
Sex lindrigt skadade personer blev facit efter bussolyckan. Foto: Bertil Ericson/Scanpix
2 av 2
Bussen skulle från Stockholm till Sundsvall. Sex personer skadades i kraschen. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
ARLANDA

Länsbor med i olycksbuss som välte på E4

Räddningstjänsten: "Det kunde gått mycket värre"
1:10 min

En buss med 72 passagerare körde på söndagskvällen av vägen och välte sedan chauffören svimmat. Olyckan skedde på E4 mellan Stockholm och Uppsala och bussen var på väg till Sundsvall, med stopp i Uppsala och Gävle.

Bussen kom från Värtahamnen i Stockholm där den hade hämtat upp resenärer som rest med Tallinn och Silja Line.

Enligt bussbolagets vd har chauffören av oförklarliga skäl svimmat. Andrechauffören var på väg att ta över när bussen i låg hastighet åkte av vägen och välte, uppger TT.

– Det kunde gått mycket värre, säger Sten Johansson, operativ chef på räddningstjänsten som skickade katastrofberedskap.

Enligt räddningstjänsten har samtliga på bussen, som är en dubbeldäckare, klarat sig utan skador. Däremot finns det sex lindrigt skadade i de två bilar som krockade i samband med krocken.

Olyckan skedde strax norr om Arlandaavfarten på E4. Sex ambulanser skickades till platsen.

– Folk har klättrat ur bussen. Man ska inte ha hittat någon som är allvarligt skadad, men flera är chockade, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".