Bollnäs oppositionspartier i startgroparna för nästa val. Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio
bollnäs

Rekordtidig valstuga i Bollnäs

"Det händer inte så mycket på torget"
1:11 min

Med över två år kvar till valet 2014 har nu oppositionen i Bollnäs börjat förbereda sig genom att i dag inviga sin rekordtidiga valstuga på Brotorget.

Ingvar Persson, moderat oppositionsråd i Bollnäs, berättar varför man är ute i så god tid:

– Vi vill möta medborgarna på ett annorlunda sätt. Att vara i stadshuset är inte den bästa platsen, på torget händer det inte så mycket och då tänkte vi att vi kunde ta hit en valstuga eller informaionsstuga som vi kallar den. Det är ju 2,5 år till valet.

Har ni ställt upp en stuga så länge före val innan?

– Inte i Bollnäs i alla fall men det är nog ganska ovanligt i hela Sverige.

Tanken är att stugan ska stå kvar ända fram till valet, och att de fyra oppositionspartierna i Bollnäs ska turas om att bemanna den. De har också diskuterat att låna ut den till olika organisationer och nämnder från kommunen.

– Här vill vi träffa medborgarna och höra deras synpunkter. Vi ska sätta upp en informationslåda där man kan lägga förslag. Vi kommer att träffa folk och diskutera saker som är angelägna för Bollnäs. Och vi kommer att ha kaffekokaren på, säger Ingvar Persson.

Emil Lundberg
emil.lundberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".