Polisavspärrningarna på Granbergshöjden. Foto: Emil Lundberg/Sveriges Radio
Bollnäs

48-åringen tidigare dömd för knivattack mot poliser

Polisen har i dag spärrat av stora delar av Granbergshöjden efter att en 48-årig man barrikaderat sig i sin lägenhet. Mannen är tidigare dömd för allvarliga våldsbrott och en av anledningarna till polisens försiktighet är att mannen tidigare attackerat poliser med kniv.

Det var i februari 1991 som den då 27-årige mannen knivhögg två poliser i Bollnäs. Mannen hotade ett par utanför en butik i Bollnäs och polis kallades till platsen. När poliserna skulle gripa mannen slet han sig loss och högg båda polismännen med kniven. En av polismännen höggs i magen och den andre och den andre i armarna.

Efter det flydde mannen till sitt föräldrahem och stängde in sig. Också den gången försökte polisen förhandla med mannen men misslyckades och när polisen försökte ta sig in i lägenheten tvingades man skjuta mannen i benet. Varken poliserna eller gärningsmannen skadades livshotande under händelsen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista