Nästan 5 miljoner kubikmeter skog föll under stormen Dagmar. (Bilden är inte tagen i något av naturreservaten) Foto: Inger Handegård / Scanpix
Hälsingland

Naturreservat stängs efter Dagmar

"Tråkigt att det händer"
1:25 min

Sex naturreservat i Hudiksvall och Nordanstig måste stängas för allmänheten på grund av de skador som stormen Dagmar orsakade under julhelgen förra året. Det är Länsstyrelsen som fattat beslutet att stänga naturreservaten.

-- Det är naturligtvis tråkigt men det är en säkerhetsfråga. Det är reservat som är någorlunda välbesökta och där det finns stigar som vi visar folk till och när vi gör det så måste vi tar ansvar för att det är säkert att gå där, säger Ann Gudéhn som är enhetschef på naturvårdsenheten vid länsstyrelsen i Gävleborg säger så här om beslutet.

Naturreservaten det handlar om är Boda och Taskberget i Hudiksvalls kommun, samt Gnarpskaten, Gran, Klackudden och Vattingsmalarna i Nordanstigs kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".