1 av 3
Flyttkarlen Göran Trygg. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
3 av 3
Thore Skogman avled 2007. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
BOLLNÄS

Thore Skogmans saker kommer till Bollnäs

1:06 min

I går gick flyttlasset med Thore Skogmans inredning från Karlstad till Bollnäs. Han avled 2007 och sen dess har det diskuterats vad som ska hända med huset.

– Det är väldigt mycket tavlor som har hängt på väggarna, väldigt mycket träkonst och när vi packade ur här så hittade vi en massa böcker med en massa limerickar och en massa konstiga historier, säger Göran Trygg från Wermlandsflytt var med och packade ner Thores saker.

Bland förslagen på vad som skulle hända med Thore Skogmans bohag fanns idén att skapa ett museum över Thores liv men den idén har inte Karlstad kommun nappat på. Så i går gick flyttlasset upp till Bollnäs, där Thores dotter bor med sin familj.

– Det känns vemodigt för oss, säger Maria Skogman.

Vilken lösning skulle du ha velat se på det här?

– Vi hade lite förslag och kontakt med kultursidan och musikskolan och hade tankar på om de kunde utnyttja det på något bra sätt. Vi känner att vi har gjort vad vi har kunnat men inte fått någon bra respons.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista