Petter Hansson i hasorna på Christiano Ronaldo. Foto: Jonas Ekströmer / Scanpix
Fotboll

Petter ser slutet på karriären

1:45 min

Allt pekar nu på att karriären är över för en av de största fotbollsspelarna som fostrats i Hälsingland. Efter en lång karriär i landslaget och som professionell spelare så flyttar söderhamnaren Petter Hansson i sommar hem från Monaco och spel i den franska andraligan.

– Det har varit en tuff säsong så det känns lite som att det börjar gå mot slutet på karriären, säger han.

Fyra år sedan målet i EM
Fyra år har gått sen Petter Hansson gjorde 2-0-målet mot Grekland i EM. I sommar pekar det mesta på att han följer EM-festen i Polen och Ukraina hemma i den nyinköpta villan i Uppsala tillsammans med frun Anna och de två sönerna.

– Det är klart man kommer sakna det lite när säsongen börjar dra igång och man pratar med folk som ska spela vidare men jag tror inte det kommer var något problem, säger han.

Hemma i Söderhamn nu
Här hemma på mammas gata i Stugsund, berättar 35-åringen att han mer eller mindre bestämt sig för att avsluta en lysande karriär som fotbollsspelare. På kontot finns SM-guld med Halmstad, 43 landskamper och tiotalet framgångsrika proffsår i holländska Heerenveen och de franska klubbarna Rennes och Monaco. Så här beskriver han topparna på karriären.

– Framförallt är det att man varit med i landslaget och fått vara med i EM och VM men också SM-guldet med Halmstad var fantastiskt.

Då får vi se nu då om det blir fotboll eller om det blir pensionärsliv i Uppsala...

– Det låter bra båda delarna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista