1 av 2
Suifs Jon Persson mot Eslövs Xu Hui i SM-finalen. Foto Christian Höijer SR Gävleborg
2 av 2
Jon Persson. Foto: Christian Höijer / Sveriges Radio
Bordtennis

Persson missar OS

1:56 min

OS-drömmen har spruckit för Söderhamns stjärnspelare i bordtennis, Jon Persson. En skada i axeln stoppar honom från den landslagsturné som just nu pågår i Kina och Japan. Därmed är också chansen till deltagande i London-OS borta.

Jon Perssons elitkarriär har kantats av skadeproblem. Först var det ryggen som spökade under ett par säsonger, nu är det axeln. Enligt Persson kan det vara så att axeln överbelastats just på grund av de tidigare ryggskadorna.

Det var i samband med SM-finalerna mot Eslöv som skadan kom. Trots smärtor så genomförde han matcherna, något som han kan få betala för nu när skadan stoppar honom från chansen att kvalificera sig till OS i London.

En som däremot är klar för OS är Jens Lundquist från Valbo utanför Gävle. Lundquist som bor och tränar med Suif är den svensk som just nu är högst rankad.

För ett par veckor sedan såg han ensam till att Sverige får representation i lagtävlingen efter framgångsrikt kvalspel i Luxemburg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista