Simon Jansson förlänger med Edsbyn. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio
Bandy

Edsbyn och Ljusdal förlänger med nyckelspelare

1:36 min

Edsbyn förlänger kontrakten med tre av sina mest framträdande unga spelare. Simon Jansson (bilden), Felix Pherson och Martin Frid har skrivit på nya kontrakt. Dessutom har Ljusdal skrivit nytt kontrakt med tre nyckelspelare.

– Det är talanger utöver det vanliga. Och väldigt långt gångna i sitt seniorspel men deras potential är enormt stor framöver - i alla fall som vi ser det, säger Edsbyns sportchef Stefan Karlsson.

Edsbyn satsar ungt
Edsbyn fortsätter att satsa ungt inför nästa säsongs Elitseriespel. Ett led i den satsningen är förlängningarna av kontrakten med den lovande trion Simon Jansson, Felix Pherson och Martin Frid som alla har skrivit på över säsongen 2014/2015.

Och Edsbyns sportchef Stefan Karlsson öser idel lovord över alla tre, och tror att de kommer att spela en stor roll i lagbygget de närmaste säsongerna.

– Det är lite av en generationsväxling på gång i klubben och då är de här kontrakten väldigt viktiga för att trygga framtiden, säger han.

Även Ljusdal ser om sitt hus
En annan av hälsingeklubbarna som förlängt med nyckelspelare i dagarna är Ljusdal. Inför LBK:s återkomst i Elitserien har laget nu kommit överens med tre av sina mest rutinerade spelare. Oscar Jonsson, Målvakten Jonas Svensson och lagkaptenen Sebastian Jonsson har alla kritat på nya kontrakt. Vi hör en nöjd sportchef Mikael Wallin.

– Det betyder hur mycket som helst. Vi har kvar truppen som vi hade när vi gick upp i elitserien och det är en härlig blandning av många unga spelare och så de här lite äldre rutinerade killarna. Den mixen är viktig.  

Är truppen spikad nu, eller kan det komma till några nya namn?

– Nja, den är inte helt spikad. Vi har lite snack kvar med några spelare i laget också. Vi har inte helt och hållet bestämt än hur truppen ser ut när det blir elitseriepremiär, säger sportchefen Mikael Wallin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista