1 av 2
Agneta Dahlgren från Edsbyn går igenom sina tillhörigheter efter branden på Öjollasbacken. Foto: Magnus Hansson / Sveriges Radio
2 av 2
Saker saneras efter branden på Öjollasbacken. Foto: Magnus Hansson / Sveriges Radio
Edsbyn

Efter storbranden - nu ska sakerna räddas

1:51 min

Just nu pågår ett omfattande arbete med att rädda det som går efter branden på Öjollasbacken i Edsbyn. Alla lägenheter har tömts på saker och fraktats till Bollnäs.

Det är till Milkos gamla lokaler i Bollnäs som alla saker, som fanns i de 28 lägenheter som förstördes i branden på Öjollasbacken i Edsbyn, har fraktats.

Trots att övervåningen på flerfamiljshuset totalförstörsdes i branden så är det ändå ganska mycket som går att rädda enligt Sven Sundberg.

– Det är förvånansvärt lite som blivit förstört. En del av lägenheterna har ju förstås blivit förstörda, men om man tittar på hela volymen så är det många lägenheter som får tillbaka mycket saker som går att rädda, säger han.

"Vet inte hur mycket som förstörts"
En efter en av lägenhetsinnehavarna kommer nu till Bollnäs för att gå igenom sina saker tillsammans med sitt försäkringsbolag för att se var som är värt att behålla.

En av dom är Agneta Dahlgren som precis börjat gå igenom sina kläder.

Vad tänker du när du går igenom sakerna?

– Man kommer ihåg branden och ser all förödelse efter den. Jag vet inte än hur mycker som har blivit förstört. Vissa av kläderna går att rädda, men vissa är redan möglade.

Vad tänker du om framtiden nu då?

– Man måste komma igång, få ordning på hemmet och komma igång och jobba, säger Agneta Dahlgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista