De nya lyxstugorna på Hölick. Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio
Hudiksvall

Lyxhus ska lyfta Hölick

"Vi har detaljplan för 23 hus till"
1:31 min

En mångmiljonsatsning på unika designerhus ska lyfta campingen på Hölick till en populär havsresort. Just nu byggs dom lyxiga husen som ska hyras ut till företag och privatpersoner.

– Ja, det är ett spännande projekt som vi har kallat för lagunenhus. Vi har haft ett hus klart sedan ett och ett halvt år tillbaka och nu håller vi på med att bygga tre till. Vi har en detaljplan där vi har möjlighet att bygga totalt 23 stycken hus, säger Leif Jonsson som är delägare i företaget.

Tanken är att husen ska smälta in i skogsmiljön som finns på campingen med hjälpa av naturliga färger. Stor altan, stilrent och unikt är andra ledord som präglar husen.

Trots lyxen menar Leif Jonsson att man ska kunna hyra husen utan att tömma plånboken helt. Husen ska passa alla målgrupper.

Förutom det redan färdiga huset är det tre till som ska stå klara om två veckor. Man har redan börjat boka in besökare i dem.

Leif Jonsson berättar att det till en början fanns en del åsikter om bygget ute på det natursköna Hölick som är ett naturreservat.

– Negativt var det ju i början när vi låg ute med bygglov. Men jag ser det så här - när man gör något nytt så är det ju en process och då är det konstigt om inte folk har åsikter. Överlag har det bara varit positivt, inte minst från kommunens sida, säger Leif Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".