1 av 2
Britta Bergström körade bakom Loreen i lördags (Arkivbild). Foto: Bertil Ericson / Scanpix
2 av 2
Loreen med vinststatyetten. Foto: Tore Meek/Scanpix
Eurovision song contest 2012

Britta körade sig till EM-guldet

4:14 min

I helgen vann Sverige Eurovision song contest i Baku, för femte gången och för första gången sedan 1999. Loreen och Euphoria gick hem i hela Europa och bakom Loreen stod körsångerskan Britta Bergström från Gävle.

-- Det känns fantastiskt. Det har varit ett omtumlande dygn sedan vinsten men det har ändå lagt sig lite på något vis och det är lugnt och skönt. Vi har sett bilder på Facebook och på tidningarna om att det badats i fontäner och att folk åkt runt i bilar med flaggor så det är klart att vi förstår att det har varit uppskattat hemma och att folk är glada och stolta och så. Nu känns det skönt att komma hem.

Men trots urladdningen i Baku är det inte semester som väntar på Britta Bergrström när hon kommer hem till Sverige. Istället packar hon om väskan och beger sig till Gotland och inspelningarna av den nya säsongen av TV4:s Så mycket bättre.

Men innan det hinner hon njuta av segern ett litet tag till.

Men det är stort att vara med och vinna Eurovision ändå?

– Ja, det känns otroligt stort och med alla hälsningar man har fått så förstår man att folk är stolta över det vi har gjort och när man börjat tänka efter så kommer vi faktiskt hem med ett EM-guld!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista