Elfelet påverkar alla avgångar norrut från Stockholm. Foto: Mikael Fritzon / Scanpix
Gävleborg

Tågen rullar igen - kraftigt försenade

2:02 min

Elfelet efter kabelbranden imorse i Häggvik norr om Stockholm har nu åtgärdats, och arbetet för att få igång tågtrafiken pågår för fullt.

Det betyder enligt Trafikverket att tågen rullar igen men kraftigt försenade.

För såväl fjärrtåg, som pendeltåg och Arlanda express har det under dagen varit totalt stopp i trafiken, uppger Trafikverkets pressjour. Strömavbrottet orsakades av en kabelbrand i Häggvik och påverkade tågtrafiken kraftigt under dagen men på eftermiddagen kom tågen igång och började rulla – dock kraftigt försenade.

Under morgonen påverkades 20 fjärrtåg och regionaltåg av dagens tågstopp, enligt SJ, men hur många resenärer som berörts är ännu oklart men det är främst avgångar mot Uppsala samt mot Gävle och Sundsvall som påverkas för SJ:s del. Tåg till Stockholm norrifrån vände vid Arlanda, varifrån buss ersatte tågen. För så sent som för två dagar sedan stod all tågtrafik mellan Uppsala och Gävle stilla — då till följd av ett spårfel.

Pendeltågen söderut från Stockholm drabbades också av kraftiga förseningar till följd av stoppet mellan Stockholm och Arlanda, enligt SL.

TT/P4 Gävleborg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista