Foto: Scanpix
gävle

Sköt från bil med hagelgevär

Två män i 20-årsåldern greps i natt efter att en privatperson larmat polisen om att männen sköt från en bil ut i skogen vid länsväg 583 strax norr om Gävle.

Larmet kom strax efter 22 igår kväll och gällde ett fordon som färdades på väg 583 i höjd med Björke. Enligt vittnen ska färden ha varit vinglig.

– Efter en stund observerar samma vittne hur det skjuts med ett hagelgevär utifrån fordonet in i skogen, säger Max Forsström på Gävleborgspolisen.

De båda männen körde senare i diket vid avfarten mot Iggön och sprang till skogs med vapnet när polisen kom till platsen.

Vilka sköt dom mot?

– Ingen annan person vad vi vet just nu utan bara ut i tomma intet. Ingen har kommit till skada men vi får utreda mer under dagen om det här skottet hade kunnat framkalla fara för någon.

Efter ett par timmars sökande kunde de gripas med ett hagelgevär.

– Det misstänks för brott mot vapenlagen, framkallande av fara för annan, tillgrepp av fortskaffningsmedel, tillgrepp av fortskaffningsmedel och ringa narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".