bollnäs

"Det händer mycket inom socialtjänsten i länet"

"Mycket har blivit bättre"
1:36 min

För elfte året ordnar Region Gävleborgs forsknings- och utvecklingsenhet en konferens på Bollnäs folkhögskola om den senaste utvecklingen inom socialt arbete, vård och omsorg. Konferenserna riktar sig till anställda och politiker i länets kommuner som exempelvis arbetar inom socialtjänsten.

– Det händer mycket inom socialtjänsten i länet, säger Annika Almqvist som hoppas att deltagarna ska få kunskapspåfyllnad och inspiration..

152 deltagare från hela länet hade letat sig till Bollnäs folkhögskola i dag och det fanns många seminarier och föreläsningar att välja bland.

Till exempel pratade forskarna Bettina Meinow om valfrihetens lov och dilemma inom äldreområdet, Annika Brar om ADHD och Mårten Söder om funktionshinder i ett föränderligt samhälle.

Bland seminarierna fanns flera lokala exempel såsom projektet Ungz från Ovanåkers kommun.

Projektledaren Evelina Olén berättade hur de konkret arbetat mot barnfattigdom och utanförskap.

– Vi har skapat en läxverkstad som varit väldigt betydelsefull och vi har varit väldigt kreativa, målat, jobbat med drama och besökt arbetsplatser, och vi hoppas att vi breddat barnens omvärldsbild lite, säger Evelina Olén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".