Martin Johansson (mitten) jublar med Jesper Ollas och Ryan Gunderson. Foto: Jens L' Estrade / Scanpix

Brynäs har nytt guld i sikte

1:37 min

19 april tog Brynäs IF sitt 13:e guld. Och guldyran hann knappt lägga sig, innan laget efter två veckors ledighet var tillbaka i full träning igen. En av dom som inte tycker att det gör så mycket, att semestern blev extra kort i år, är forwarden Martin Johansson.

– Det är skönt att komma in i rutiner igen och få ordning på kroppen för man hinner tappa mycket ganska snabbt och det är alltid skönt att dra igång igen, säger Brynäsforwarden Martin Johansson.

Kan inte älska allt
Guldet kom som bekant hem och hann knappt svalna innan dom svenska mästarna var i full träning igen. Två träningspass om dagen är det som gäller under säsongens viktigaste uppbyggnadsperiod. Men även en elitidrottsman måste ibland plocka fram det där lilla extra för att ge allt i vissa moment som kanske inte alltid är så roligt.

– Utan tvekan långdistans, löpning och intervaller det är mentalt jobbigt en tung jävel, säger Martin Johansson.

Brottning är populärt
Att springa längre sträckor är det inte många tunga ishockeyspelare som njuter av. Men det finns såklart andra moment som är roligare.

– Brottningen är rolig och det är väldigt bra träning, säger Martin Johansson.

Claes Rahm är mannen bakom Brynäs uppbyggnadsträning. Fjolårets upplägg fungerade ju som bekant bra och i år har det finjusterats. Kroppsminnet står i fokus och är det som kommer att ge resultat innan det är dags att gå på is i början av augusti igen.

– Jag går in mycket för att göra samma saker igen. Det är kanske inte det roligaste varje gång med det är bra att ge kroppen signaler som de känner igen så den träning som man haft de senaste åren kan man få nytta av nu också, säger Claes Rahm, fystränare i Brynäs IF.

Hur sköter de sig då?

– De sköter sig alldeles utmärkt, säger Claes Rahm och skrattar.

Blir det ett nytt guld?

– Det kommer vi definitivt att sträva efter i alla fall men vi ska definitivt vara med och kriga i toppen, säger Claes Rahm.

Linda Åberg
linda.aberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista