Örjan Gill och Fire and Ice har genomgått en föryngringskur. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio
Hudiksvall

Fire and Ice återuppstår

1:29 min

Hårdrockgruppen Fire and Ice från Hudiksvall som efter en 25-årig karriär lämnade de stora scenerna gör nu come-back för en yngre publik än någonsin förr. Till och med gruppens nya namn "Fire and bajs" vittnar om en föryngringskur utöver det vanliga.

Givetvis har förstås bandmedlemmar blivit äldre, men samtidigt också föryngrade av sina nya mogna vuxenroller. Det var nämligen barnen Marvin 7 år och Elliot 10 år som inspirerade plastpappan och gitarristen Örjan Gill att kliva upp på scenen i gen.

- Det ska vara en video till varje låt - en video med oss själva som bandets karaktärer, ett "mini-me"-band med barnartister samt tecknat, lovar han.

"Bice" blev "Bajs"

Allt är förberett och i dag (lördag) visar det pånyttfödda showmetalbandet upp sig i Kulturhuset Glada Hudik. Det alltså under det nya barnvänliga namnet "Fire and bajs".

- Det föll sig ganska naturligt. Vi hette ju "Fire and Ice" och tänkte först sätta ett "B" framför "i":et så att det blev " "Fire and Bice". Sedan insåg vi att ingen skulle fatta det och eftersom vi vänder oss till barn mellan sex och tolv års ålder fick det bli "bajs" i stället, förklarar Örjan Gill.

Inspirationen till nysatsningen kommer av det intresse som Örjan Gills "bonusbarn" visade en icke-fullt rumsren punkplatta.

Skräddarsydd barnrock

- Jag tänkte genast att den musiken borde göras litet mer barnvänlig, berättar han.

Resultatet blev alltså en rockplatta, skräddarsydd för barn och och med ett entydigt och barnvänligt budskap.

- Det ska vara glädje, fjärtar och musik, sammanfattar Örjan Gills.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista