Från vänster spelarna Kajsa Larsson, Loretta Man, Johanna Persson, Agnes Eriksson, Evelina Rösnäs och Elin Björkman. Foto: Linda Åberg/Sveriges Radio
gävle

Chock bland GGIK:s spelare

1:47 min

I söndags fick GGIK:s daminnebandylag beskedet att klubben lägger ner sitt damlag. Beskedet kom som en chock för spelarna.

– Man blev ju chockad så klart. Jag trodde aldrig att de skulle lägga ner vår satsning, vi som har kämpat så hårt, säger spelaren Loretta Man.

Beskedet att Gävleklubben GGIK lägger ner sitt damlag slog ner som en bomb.

Laget har under många år haft ett av distriktets absolut bästa damlag och så sent som i våras så kvalade de till Elitserien.

Har inte råd
Klubbens utgifter för damlaget ökade med omkring 200 000 kronor på grund av ökade rese- och boendekostnader. Den utgiften har föreningen inte råd med nästa säsong, och därför lägger de ner sin damverksamhet.

Men det ekonomiska läget är inget som styrelsen berättat för laget.  

– Nej, det var en från styrelsen som sökte upp mig för nån månad sedan och ville ha en sponsorgrupp inom damlaget för att ekonomin var lite kärv, så då började vi jobba lite på det och vill ville ju ställa upp för klubben och hjälpa till, säger Loretta Man.

Enda alternativet
Många har reagerat på beskedet men enligt klubbchefen Peter Nordqvist så var det här det enda alternativet som fanns för att ekonomin inte skulle skena iväg. Resurserna räcker helt enkel inte till för att satsa både på ett herrlag som spelar i Allsvenskan och på ett damlag som siktar mot Elitseriespel.

– Ibland måste man fatta tuffa beslut och oavsett hur vi hade fattat beslutet så hade det blivit någon sida som hade känt sig besviken, arg och förbannad, säger Peter Nordqvist.

Och för damlaget väntar nu en ny klubbadress.

– Vi kommer förmodligen gå till Strömsbro men det tråkiga är att de spelar i division två men långsiktigt blir det här det bästa för oss eftersom de har gått ut med att de bara ska satsa på damerna, säger Loretta Man.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista