Foto: Sergei Grits/AP photo
Fotbolls-EM

Erik Hamrén: "Vi är inte här för vädret"

Skadeläget: "Positivt men inte hundra"
3:30 min

Det svenska landslaget är på plats i Ukraina. Och nu är allt fokus på premiären mot hemmanationen, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Den svenska truppen kom till Kiev på tisdagen, och förbundskapten Erik Hamrén var mäkta imponerad av mottagandet från det hotell som spelarna ska bo på.

– Vi fick ett väldigt fint mottagande av hotellet. Det var unga tjejer och killar som dansade för oss, och det var fantastiskt vilken kvalitet det var på det och vilken energi det gav. Vi fick ett väldigt bra mottagande och så har vi ätit bra och haft en bra träning.

Under torsdagen så premiärtränade Sverige på plats i Ukraina, och det var positiva besked som gavs förbundskaptenen.

– Det var ett lugnt pass för de som spelade i tisdags. Dom andra fick köra lite tuffare och det kändes i deras kroppar. Jag fick ut det jag önskade av träningen, så jag är nöjd.

Skadeläget då, kan du beskriva det?

– Positivit, även om alla inte är hundra än. Rosenberg var tillbaka i träning, och nu är det Johan (Elmander) som återstår. Vi får se om han kommer in i träning imorgon eller på onsdag men testerna har svarat bra.

Martin Olsson tvingades kliva av tvåmålsspelet, en säkerhetsåtgärd enligt förbundskaptenen.

– Han kände att han behövde lite mer stretching och så vidare, det är ingen fara där.

Hur ser träningsupplägget ut inför matchen på måndag?

– Nu har vi två dagar när vi kan träna på bra. Vi kommer köra med intensitet, kvalitet och även en hel del taktisk träning.

Som fasta situationer?

– Ja, bland annat.

När börjar ni fokusera på Ukraina?

– Det gör vi från och med nu. Allt som vi gör är för nästa match och nästa match är Ukraina. Men vi har inte pratat om Ukraina än. Det gör vi väl på fredag kanske, jag har inte bestämt mig exakt. Men det är klart att våra scouter kommer prata med spelarna.

Martin Hedberg, Kiev.
martin.hedberg@sr.se

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".