Foto: Lars Pehrson/Scanpix
Gävle

Flicklag lämnar Gävle GIK?

1:21 min

Krisen fortsätter i innebandyklubben Gävle GIK efter beslutet att lägga ned damlaget. Nu överväger klubbens ungdomslag på flicksidan att söka sig till andra klubbar som en reaktion på styrelsens beslut.

– På torsdag har vi ett möte med alla föräldrar då vi gemensamt beslutar hur vi ska göra, och förhoppningsvis kan vi enas om ett gemensamt beslut. Men av de reaktioner som jag har fått hittills så lutar det åt att vi flyttar på vårt lag och spelar i någon annan klubb - om inte godisdamerna får vara kvar, säger Katarina Liljeroth som är tränare för flicklaget med 03:or.

Många har reagerat
Reaktionerna har varit många efter Gävle GIK:s beslut att lägga ned division 1-satsningen på damsidan för att istället lägga resurserna på herrlaget som ligger i allsvenskan.

Både på ledarsidor, kultursidor och på sociala medier har debatten rullat - och nu verkar föräldrar och ledare på ungdomssidan vara så på krigsstigen att de planerar att flytta klubbens ungdomslag på flicksidan.

– Jag har pratat med Strömsbro och så har Valbo ringt och vi är välkomna till bägge ställena.

Vad säger styrelsen då? Vill de behålla ungdomslagen?

– Ja, de vill ju behålla ungdomslagen, det är ju en del av deras intäkter. Det är ju ungdomslagen som betalar för dam- och herrlagen så självklart vill de ha oss kvar. Men jag förstår inte riktigt varför ett flicklag ska jobba ihop pengar till ett herrlag. Vi gör det ju gärna för ett damlag, säger  Katarina Liljeroth som är tränare för flicklaget med 03:or.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista