1 av 2
Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
2 av 2
Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör för Brynäs. Foto Linda Åberg
ishockey

Rekordvinst efter SM-guldet

Förutom de sportsliga framgångarna i år med SM-guld kan Brynäs också stoltsera med ett rejält lyft för klubbens ekonomi. Klubben gör ett rekordresultat på 14 miljoner kronor, något som bland annat beror på ökade publikintäkter.

– Det känns fantastiskt roligt att under ett 100-årsjubileum få ta SM-guld och få redovisa ett starkt ekonomiskt resultat, säger han.

Varför går det så bra för klubbens ekonomi?

– Vi har jobbat väldigt hårt under ett antal år med att jobba med en effektiv kostnadskontroll och försöka att öka intäkterna. Det är väl det som vi har lyckats med, och naturligtvis är det så att samtidigt som att de sportsliga framgångarna ökar så driver det ekonomin framåt, säger han.

Receptet för framgång
Enligt klubbdirektören Hans-Göran Karlsson har man utvecklat arrangemangen kring matcherna för att få fler folk till arenan.

Och i grundserien föregående säsong ökade antalet besökare med nästan 600 personer per match. Årets resultat gör att klubben nu har ett kapital på 25,2 miljoner kronor.

– Det skapar resurser till att fortsätta att utveckla föreningen, det är väl det som är det absolut viktigaste. Det är ju också så att vi jobbar i en högriskbransch som jag brukar säga och det kan hända saker på spelarsidan eller i verksamheten och då har man i alla fall resurser att agera.

Planerar ni några nyförvärv?

– Ja, vi har ju plockat in några nyförvärv redan och nu ska ju Andersén till KHL så att vi måste förstärka på backsidan också, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".