Foto: Drago Prvulovic / Scanpix

Gävle GIK backar om damlaget

1:04 min

Gävle GIK ändrar sig och behåller damlaget i innebandy. Det beslutade styrelsen i går. Enligt GGIK beror det på att det finns indikationer på nya sponsorer och andra lösningar som gör det möjligt att behålla damlaget. Men tränarna för damlaget vågar inte ropa hej än.

Reaktionerna har varit många efter klubbens tidigare beslut att lägga ned division 1-satsningen på damsidan för att istället lägga resurserna på herrlaget som ligger i allsvenskan.

 Både på ledarsidor, kultursidor och på sociala medier har debatten rullat, och klubbens ungdomslag på flicksidan har övervägt att söka sig till andra klubbar.

Men nu har alltså Gävle GIK alltså ändrat sig och behåller damlaget.

Frågetecken kring helomvändningen
Men Mikael Hagström, som är en av tränarna för damlaget, vågar fortfarande inte riktigt tro på nyheten:

– Jag törs inte säga hur det känns. Vi vet inte riktigt vad det här innebär. Det här är ju samma personer som för en vecka sedan satt och sa att vi blödde ekonomiskt och att det var damerna som hade orsakat det, så...jag vet inte riktigt vad vi ska tycka och tro om det här, säger han.

– Det är för tidigt att säga någonting. Först måste vi i damgruppen träffas och sedan måste vi träffa sportkommittén.

Du vill helt enkelt ha lite mer kött på benen innan du är helt säker...

– Ja, i den här soppan som har varit den här sista veckan vill jag ha mer. Vi måste analysera och få lite mer information om det här..vad de grundar beslutet på. För en vecka sedan var de så säkra på att det inte gick att ha oss kvar och helt plötsligt ska det fungera, säger Mikael Hagström, en av tränarna för damlaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista