Zlatan- målskytt mot Ukraina ikväll? Foto: Scanpix
fotbolls-em

Camp Sweden laddar för match

1:36 min

20.45 är det avspark i Kiev för Erik Hamréns landslag som möter hemmanationen Ukraina i fotbolls-EM. Vår reporter Martin Svensson finns på plats och har träffat Hudikkillarna Gustav Persson och Alexander Kaloudis.

– Det är helt otrolig stämning här. Alla är vänner, alla har kul tillsammans och det är en fantastisk stämning. Det är otroligt kul att Camp Sweden anordnar det här, säger dom.

Som ni hör från Kiev så stegras stämningen allt närnare avspark. Omkring 15 000 svenska fans uppges ha biljetter till Olympiastadion i Kiiev, men svenskarna lär ändå få jobbigt att överrösta hemmafansen eftersom stadion tar 70 000 åskådare.

Tidigare i dag avslöjades den svenska startelvan och så här säger Alexander Kaloudis och Gustav Persson om det lag som förbundkspten Hamrén från Ljusdal tagit ut.

– Lite besviken, jag tycker att Anders Svensson är väl värd att få spela från start. Även ett litet frågetecken med Markus Rosenberg på topp. Jag tycker man hade kunnat formera laget på annat sätt, säger han.

Alexander Kaloudis är optimistisk.

– Jag tror att Sverige vinner med 2-0. Målskyttar blir Ibrahimovic och Toivonen, säger han.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista