Ytterligare en tung förlust i INAS-em. Markus Sundvall till höger i bild. Foto: Joacim Lindwall / Sveriges Radio
INAS-em

Tung förlust i Gävle-EM

"Förra gången förlorade vi med 22-0"
1:27 min

För andra gången i rad så förlorade det svenska landslaget i INAS-em i fotboll, som går på Strömvallen i Gävle, med 8-0. Igår mot England.

Mittfältaren Markus Sundvall sitter och tar på sig fotbollsstrumporna när vi kommer på besök.

– Jag väntar på ett par andra skor, jag får så ont i tån av mina eftersom dom är nya.

Men det var inte på grund av skorna som ni förlorade igår?

Haha, när men det var tufft.

Men vad var det egentligen som hände? För andra gången i rad så förlorade det svenska landslaget i fotbolls-EM, för spelare med någon form av utvecklingsnedsättning, med 8-0. I söndags var det mot Polen, i går var det mot England.

– Vi mötte ju ett mycket starkare lag än vad vi mötte i söndags. Det var en tuff kamp. Vi sa att vi skulle stå ganska lågt mot deras fina anfallsfotboll och det tycker jag vi lyckades med trots förlusten, säger Torbjörn Östergrens som är förbundskapten för landslaget.

Sedan var det ju det här med det andra fotbolls-EM som pågår i Ukraina och Polen. I går sa Torbjörn Östergrens att dom skulle bana väg för det svenska A-landslaget inför deras Englandsmatch på fredag, men vad ska man säga om det nu, efter 8-0-förlusten i går.

– Ja, vad ska man säga. Dom får ta ansvar för sitt och vi för vårt, haha.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".