Videon som skickades till Helahälsingland och Aftonbladet blev snabbt en snackis.
tallåsen

"Titta, det kommer en björn"

1:29 min

Dagens stora snackis på Internet har varit den björn som Maud Ljungberg i Tallåsen filmade utanför sitt sommarhus. Det var när hennes sambo Ola Håkansson skulle gå ut och pinka för ett par kvällar sen som björnen bokstavligen höll på att ramma honom - när björnen i sin tur var i färd med att jaga en liten älgkalv.

Vilken dramatisk vändning en stillsam kväll kan ta. Ola Håkansson slog en kvällsdrill på gårdsplanen när han såg en älgkalv stå i forsen utanför stugan. Han ropade då till sambon Maud Ljungberg att ta fram surfplattan med inbyggd kamera.

– Då vänder jag mig om och björnen rusar förbi mig. Jag hade kunnat klappa den på huvudet om jag sträckt ut näven. Sen springer den sönder en porslinssvan vi har, det vart bara mos. Så vänder han sig om och sticker iväg.  

Tiotusenstals besökare har sett videon på helahälsinglands webb under dagen och påfrestningarna blev så stora att sajten låg nere under ett par timmar.

Och Maud Ljungberg är rejält skakis efter händelsen.

– Hon har inte sovit på två nätter, nu börjar hon repa sig, säger Ola Håkansson.

Själv har han tagit lugnare på händelsen och tänker slå sin kvällsdrill även i fortsättningen. Han känner inte av någon björnfrossa.

– Nä, jag har bara funderat på vad som kunnat hända.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista