Krister Lindgren framför tältet. Foto: Victor Eriksson / Sveriges Radio
Gävleborg

Självresande tält ska locka publik till Folkteatern

1:24 min

Ett fjorton meter högt tält som reser sig själv. Det är Folkteatern Gävleborgs senaste satsning för att kunna ta med hela ensemblen på en teaterturné runt i länet.

Det är mörkt i det portabla tält som folkteatern nu inviger. I vanliga fall tar det lång tid att resa ett tält i denna storlek. Men skådespelaren Krister Lindgren har de senaste fem åren arbetat med att ta fram ett tält som reses med hjälp av hydraulik och en fjärrkontroll.

– Idén kom utifrån ett behov som jag kände. Jag kände att jag skulle vilja ta med mig ett teaterrum helt enkelt. Jag hoppas på något sätt att när man ser tältet tänker det här ser roligt ut. Att det är en lägre tröskel in i ett tält mot för i en teater, säger Krister Lindgren.

Den första pjäs som sätts upp är Bertol Brechts klassiker Den kaukasiska kritcirkeln. Skådepelarna Anna Andersson och Björn Johansson bjuder här på ett smakprov.

Victor Eriksson
viktor.eriksson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista