Gävleborg

Småstökig helg i länet

Misshandel i Årsunda, blottare i Gävle och mycket fylla. Det sammanfattar natten mellan lördagen och söndagen, enligt polisen.

Vid halv tio-tiden på lördagskvällen möttes tre kvinnor i Sätra i Gävle av en man som blottade sig framför dem. När kvinnorna passerat mannen tog de sin bil och körde efter honom. Mannen flydde då från platsen i bil.

Väcktes av inbrottstjuv
Strax innan midnatt väcktes ett par i Gävle av ett kras. Det visade sig vara någon som försökte bryta sig in i deras hus via altandörrens fönster. Mannen i huset stiger upp och möter då inbrottstjuven på väg in i huset som då omedelbart vänder och springer därifrån. Ingen är gripen för inbrottsförsöket.

Misshandlad av okänd
Vid midnatt misshandlades en 39-årig man på Årsundabaden utanför Sandviken. Mannen blev slagen av en okänd man, men klarat sig undan allvarligare skador. Den misstänkte gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Mycket fyllerister
Polisen rapporterar att det varit mycket fylla runt om i länet natten till söndag. I Gävle sitter 10 personer gripna för fylleri och i övriga länet sitter ytterligare fem till. Ovanligt många fyllerister, uppger polisen.