KDU:s ordförande Aron Modig från Söderhamn. Foto: Ulf Palm/Scanpix.
Söderhamn

KDU:s ordförande skadades i bilkrasch på Kuba

Ordföranden för det kristdemokratiska ungdomsförbundet, Aron Modig från Söderhamn, skadades i går i en bilolycka på Kuba. Två av bilens passagerare omkom vid olyckan, däribland regimkritikern Oswaldo Payá. Aron Modig själv skadades lindrigt och fördes till sjukhus.

I olycksbilen fanns även kända regimkritiker på Cuba - Oswaldo Payá och dennes kollega Harold Cepero. Sjukhuset har meddelat att Oswaldo och Harold har avlidit till följd av sina skador.

Svensken lindrigt skadad

Enligt tidningen Cubadebate inträffade olyckan vid 14-tiden på söndagseftermiddagen i samhället La Gavina, drygt två mil från staden Bayamo i östra delen av Kuba.

Ordföranden för Kristdemokratiska ungdomsförbundet Aron Modig fördes till sjukhus, men säger själv till Ekot att han klarade sig undan med endast lindriga skador.

Två kubanska dissidenter avled

Oswaldo Payá har under årtionden öppet kritiserat Castros kommunistregering och han blev bland annat tvåfaldigt nominerad till Nobels fredspris.

Även den avlidne Harold Cepero var kubansk oppositionspolitiker. En spansk medborgare fanns också med i bilen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista