1 av 2
Jerker Lysell var inte nöjd med dagens insats. Foto: Privat
2 av 2
I år körs orienteringstävlingen O-ringen i Halland. Foto Scanpix.

Gävleborgsframgångar i O-ringen

1:07 min

Just nu återfinns orienterare från Gävleborg i topp i den stora orienteringstävlingen O-ringen som pågår i Halland. Sandrine Müller som tävlar för Gävle OK har gått upp i ledning efter dagens tävling. Samtidigt har klubbkollegan Moa Ehnmark placerat sig femma i samma tävlingsklass, damer 18 elit.

Efter en mer medioker insats under gårdagen var det en strålande glad som Sandrine Müller som idag kom över mållinjen som etta efter en nästa prickfri insats.

- Det var jättekul. Jag missade nästan inget alls. Det var mest löpning som gällde i dag och jag fint flyt, säger hon.

Hon tror själv att dagens senare startposition kan vara en del av förklaringen till hennes uppryckning sedan i går.

- Banan var rejält upptrampad så det var mest löpning som gällde. I går startade jag sexa och det var mycket svårare, säger hon.

Missnöjd Hälsing missade

Sandrine Müller har alltså reparerat sina misstag. I klassen herrar 21 elit går det däremot litet motigare för hälsingehoppet Jerker Lysell som tävlar för Rehns BK i Bollnäs.  Han ligger nu på sjunde plats och var till skillnad från Sandrine inte riktigt nöjd efter dagens tävling:

- Jag slösade bort två minuter på en kontroll som som jag vid två tillfällen bara var fem meter i från. Det räckte för konkurrenterna att komma i kapp, berättar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista