I jättetävlingen O-ringen är det inte ens lätt att hitta den egna klubbflaggan. Foto: Johan Davidsson, Sveriges radio
O-ringen tisdag

Sanddyner utmanar orienterarna

0:27 min

Såväl Gävleorienteraren Sandrine Müller som Hälsinglands och Rehns BK:s orienteringsstjärna Jerker Lysell tappade positioner under tisdagsetappen av O-ringen. Dagens glädjeämne blev i stället Lysells klubbkollega Kristin Olovsson som visade sig framgångsrik i Hallands sanddyner.

I orienteringstävlingen Oringen som pågår i Halland har nu Gävleorienteraren Sandrine Müller tappat sin ledning. Efter gårdagens tävling ledde hon klassen damer 18 elit, men i dag halkade hon ner till 13:e plats.

Även Jerker Lysell som tävlar för Rehns BK i Bollnäs har tappat rejält, från plats nio i går till plats 52 i dag.

Ovana sanddyner

En orienteringstjej som däremot har klättrat lite i sin klass är Jerker Lysell klubbkollega Kristin Olovsson, som tävlar i klassen damer 18 elit. Trots att Hallands sandyner inte på något vis liknar Hälsingeskogarna kunde hon trivas i banan i dag.

- Jag följde min plan - att gå säkert och våga stanna i de svårorienterade sanddynerna. Det visade sig fungera, konstaterar hon.

Därmed ligger nu Kristin på plats 23 i  sin klass. Moa Enmark som tävlar för Gävle OK ligger på plats tio.

Nyheterna, P4 Gävleborg

026-66 65 30
nyheterna.gavleborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista