Anders Östling. FOTO: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Gävleborg

Östlings skador sätter stopp

Den landslagsmeriterade bandyspelaren Anders Östling tvekar nu om sin framtid som spelare. 40-åringen, som inledde sin karriär i Skutskär, tackade nyligen nej till ett kontraktsförslag från Uppsalalaget Sirius på grund av dom skadeproblem som han brottats med under året.

– Det är ju det som gjort att jag bestämt mig för att inte åka, jag vet inte om det kommer hålla och det är inte så kul att lova dem att jag ska åka och sen kanske man inte kan leverera, säger Anders Östling.

Så vad ska du göra nästa säsong?

– Det vet jag väl kanske inte riktigt, men jag har ett erbjudande från Tillberga som vill att jag ska gå in och hjälpa till som assisterande tränare och kanske vara med och spela lite om det fungerar.

Efter en lång och framgångsrik karriär, med både VM och SM-guld, så kan Anders Östling lägga skridskorna på hyllan till vintern. Kroppen håller inte för flera matcher i veckan, samtidigt säger 40-åringen att han kan tänka sig att fortsätta träna och spela en del - om alla bitar faller på plats båpde med klubb och kropp.

– Jag har ju tränat hela tiden så att jag tycker det är roligt att spela, men det är en förutsättning att inte ha ont hela tiden, för då är det inte roligt, säger Anders Östling.

Efter att ha sagt nej till Sirius är nu hetaste alternativet för den förre Skutskärs- och Sandvikenspelaren en tränarroll bredvid Pelle Fosshaug i Tillberga där han spelade i år. Och efter en lång karriär tror han sig ha ett och annat att lära ut.

– Jag har ju varit med en helö del och varit med om en hel del viktiga matcher, jag tror jag lärt mig mycket av det och haft många olika bra tränare man förhoppningsvis snappat upp mycket av.

Christian Höijer
christian.hoijer@sverigesradio.se

Mattias Rensmo
mattias.rensmo@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista