Hudiksvall

Kvinna förolyckad vid Iggesunds Bruk

0:37 min

En sommarjobbande kvinna i 25-åldern omkom i går kväll vid en arbetsplatsolycka vid Iggesunds bruk i Hudiksvall. Enligt polisen skulle kvinnan som är hemmahörande i Uppsala med travers flytta en 20-ton tung pappersrulle när hon kom i kläm mellan två lika stora pappersrullar och sannolikt omedelbart avled.

Vid Iggesund paperboard har dödsolyckan spritt stor förstämning och arbetsledningen koncentrerar sig just nu på att informera de olika skiftlagen om vad som hänt. Detaljerna kring olyckan är emellertid ännu inte klarlagda understryker pappersbrukets informationschef Staffan Sjöberg.

- Vi vet att kvinnan kom i kläm och avled när hon skulle skifta pappersrullar, men kan ännu inte uttala oss om orsaken till olyckan. Det ska utredas i samarbete med polisen och arbetsmiljöverketet, säger han.

Kan ha tryckt på fel knapp

Enligt Polisen är det klarlagt att kvinnan med hjälp av traversen skulle ställa ned pappersrullen bredvid en annan lika stor pappersrulle. Troligen har då kvinnan tryckt på fel knapp på fjärkontrollen till traversen och istället för att sänka pappersrullen förflyttat den i sidled och då kommit i kläm.

En arbetskamrat såg olyckan men kunde inte förhindra den. Flera arbetskamrater försökte få liv i kvinnan i väntan på ambulans. När ambulansen kom kunde de konstatera att kvinnan var död.

Hon avled troligen omedelbart.