Gummibåtracets vinnare Christopher Eklund och Marcus Westergren samt tvåorna Madelene Wigren och Line Westring. Foto: Victor Eriksson, Sveriges Radio

Rekordstort gummibåtsrace i Gävle

0:54 min

Ett årligt inofficiellt gummibåtsrace i Gävle växer just explosionsartat och i går blev det rena regattan i Gavleån med 200 personer som tävlade från Valbo till Gävle. Allt fler Gävlebor har via internet fått kännedom om evenemanget och vill ta chansen att vara med.

Jämfört med förra året var årets deltagandet rekordstort. Det säger den glade vinnaren av tävlingen

- Förra året var det bara 30 som var med. I år var det nog närmare 200. Det är jätteroligt, säger han.

Vinnare, förresten - trots att det egentligen inte är någon tävling satsade Christopher Eklund på att komma först av alla från Valbo till Boulognerskogen och klarade det på en timme och 53 minuter. Normalt ska den färden ta mellan fyra och fem timmar och Christopher är både glad och stolt:

- Det känns jättekul att ta hem en vinst första gången man ställer upp. Det blev en bra tid, säger han.

Lika kul som vått

Sådan är människan - man vill komma först och vinna. Det säger också Line Westring och Madelene Wigren som kammade hem andraplats i gummibåtsracet på Gavleån.

- Visst vill man vinna, trots att det inte finns några priser. Men killarna på tredje plats skvätte ner oss så vi fick stanna och tömma båten flera gånger, berättar tjejerna.

Victor Eriksson
victor.eriksson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista