Aron Modig. Foto: Jessica Gow / Scanpix

Modig fast på Kuba

Det Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Aron Modig från Söderhamn hålls nu i förvar av migrationsmyndigheten i Kuba och får inte resa hem. Han får inte heller ta emot personal från den svenska ambassaden i Havanna.

Modig som för en vecka sedan klarade sig oskadd i en bilkrasch som dödade två Kubanska regimkritiker ska enligt kubanska myndigheter finnas tillgänglig för utredningen av olyckan. Därför får han inte resa hem och sedan i torsdags morse inte ens längre ens träffa svensk konsulär personal på Kuba.

Modig hålls isolerad

Det var förra söndagen som Aron Modig färdades i en bil tillsammans med bland annat den kubanske regimkritikern Oswaldo Payá och dennes kollega Harold Cepero. Båda dissidenterna avled när bilen kraschade, men Aron Modig klarade sig oskadd.

Nya besked om orsaken till varför Aron Modig just nu hålls isolerad ska komma från Kuba senast i morgon måndag, uppger Utrikesdepartementets presstjänst till Sveriges Radio Gävleborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista