Kristian Bransell på turistbyrån i Gävle. Foto: Emil Lundberg / Sveriges Radio.
Gävle

Mycket turister trots dåligt väder

1:32 min

Även om vädret under början av sommaren varit dålig har turisterna inga problem att hitta till Gävle. Det säger Kristian Bransell som är informatör på turistbyrån i Gävle och menar att bristen på sol inte påverkar tillströmningen av semesterfirare.

--Vi upplever att många bestämmer i förväg vart de ska åka på semestern, och att man inte ändrar sina planer på grund av dåligt väder. 

De flesta av turisterna som kommer till Gävle är barnfamiljer från olika delar av Sverige, men även många tyska, brittiska och amerikanska turister väljer att stanna till i staden.

I solen på Stortorget sitter Tommy Gustavsson från Uppsala som valt att spendera några dagar av sin semester i Gävle.

– Jag har inte varit här på 20 år, men jag tycker det är en fräck stad. Det är väldigt fint här, säger han.

Vad har ni hittat på under tiden här?

– Vi har gått runt och tittat, vi har varit på museum och vi har gått nere vid vattnet och kikat lite. Det är en mysig stad, säger Tommy Gustavsson.

Kristian Bransell på turistbyrån berättar att det kommer in fler personer till dem när det är dåligt väder än när solen skiner. Den eviga frågan bland turisterna är "vad kan man göra i Gävle?".

Vilka smultronställen skulle du rekommendera för de turister som är sugna på att komma till Gävle?

– Då måste jag säga Bönan eftersom det är så fint där ute. Och så tycker jag att man ska ta en tur till Limön, säger Kristian Bransell.

Emil Lundberg

Emil Lundberg. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio

Tel: 026-66 65 00
Mail: emil.lundberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista